måndag, december 07, 2009

Hälsofreaks vs Bikinibrudar



Står i kön på ICA. Kollar på tidningarna. Har ni märkt det att alla damer på hälsotidskrifter, ex. MåBra, ser skitglada ut? De är ute och promenerar med hunden i rask takt, kör stavgång i lerig uppförsbacke eller trimmar låren i någon obskyr maskin på ett Daniel-Westling-look-alike-gym. Hur jobbigt det än är har de världens smil på matintaget. Tillgjort? Jupps.

Går man vidare i Magazinestället så uppenbarar sig tidningar som är i gränslandet mellan porrblaska, skvaller för män och teknikrecensioner (onödig teknik men gud så rolig). Slitz är nog grundbulten av dessa magazin. Den har alltid en pingla som prydnad på framsidan. Si så där 18 år, iförd bikini och sminkad antingen vulgärt eller Barbiesött och så förstås en stor löpsedel strax under hakan "JAG TÄNDER PÅ FOTBOLL, POKER OCH LJUMNA ÖL - Läs mer på sid.66". På sidan 66 hittar* man 12 bilder där barnarbetarna från Asien inte behövt slita ihjäl sig för att knyppla ihop hennes kläder. Hon poserar från alla håll och det enda som utelämnas åt fantasin är kanske tolv centimeter. Hon ler inte en enda gång. Men hon är jättenöjd med bilderna "de är vackra och levande".

Säkerligen en udda tanke, men vore det inte mer "sanningsenligt" om de bytte plats på leendena? Utvikningsbrudarna gillar ju sex, sport och party och så vitt jag vet brukar folk le, fnissa och skratta vid dessa aktiviteter. Desperata bantarkvinns svettas och stönar. Finns inga leenden att få fram förrän efter elva månaders slit och byxorna passar igen.

Men sanningen säljer antagligen inte lika bra.



*Har jag hört. Jag har aldrig själv läst Slitz..

3 kommentarer:

David sa...

haha vad sjuk du är.. men en bra poäng där du!

babban sa...

En sak till: Jag har läst Slitz (och även du, din Judas -äuhm, felstavat, Jonas, har gjort det) och inte bara framsidan i tidningsstället.

babban sa...

Du, jag skrev en kommentar alldeles innan men den var nog tankad med någon form av raketbränsle för den försvann helt ut i rymden - men vi tar det en annan gång!