onsdag, juni 08, 2011

Solen börjar lysa igenom molnet


Om nu någon missat det så har Apple talat om sina nyheter. Nytt OS, iTunes, iCloud och en hel del till. Med iCloud börjar "molnet" äntligen komma någon vart!

Ta bara i skolan. Eleven börjar skolan på hösten, får sin MacBook eller iPad, loggar in med sitt Apple Id och kan direkt börja leka/arbeta i de appar skolan bestämt. Filsystem och backupservrar är ett minne blott - allt sparas i molnet. Och skulle du byta enhet så minns molnet var du var sist i ditt arbete om "Sveriges riksdag" eller vad det nu kan vara...

Finns fler fördelar men det är två saker som stoppar. Den första bör väl inte vara oövervinnlig men den andra... då får väl Steve Jobs hjärtstopp!

1. Apple måste fixa avtal för skolorna i Sverige (läs denna bloggen* om upplägget i USA).
2. Det måste bli standard så det inte bara är för Apple...

För övrigt så har jag blivit hörsammad av Steve Jobs :-)
Jag har hela tiden gnällt på att Apple ser iPhones/iPads som tillbehör till en dator, helst då en Apple förstås. Nu har man äntligen insett att det är rätt förlegat tänk och nu kommer vi kunna köpa iPhones och aktivera den utan att behöva stoppa in den med usb-kabel till en dator samt uppdatera den över datakopplingen via din operatör. Så har Android haft det sedan Hedenhös..

* Citat från bloggen som jag gillar skarpt,"Some students are really going to dislike this. There will never be an excuse again for leaving your homework at home - just access it in the iCloud."

Inga kommentarer: