fredag, juni 16, 2006

En ny dokussåpa

Det har börjat en ny dokussåpa. Jag är inte så värst mycket för dokussåpor men denna verkar vara rätt bra. Det vimlar av människor av alla de sorter. Mycket snack och debatterande. Alla har olika roller som de tar på högsta allvar, fast en del får förstås smeknamn som de antagligen får bära resten av livet. Den psykoligoska krigsföringen är förstås lika viktig som i alla dokussåpor men här har de verkligen lyckats att få igång kriget på alla plan. Deltagarna själva kör hårt och detta får utomstående kommentera hej vilt om. Det är både nära anhöriga, panelhönor och ner till "Annika och Kalle, 15 år, kön i kebaben klockan 13.34" som säger sin mening. Avslutningsvis brukar man ta in expertutlåtande från en psykolog.

Tävlingsmomentet verkar också bra, jag har dock inte satt in mig hundraprocentigt hur det funkar. Poäng delas ut efter varje tävling, så det gäller att skrapa ihop poäng för att inte åka ut typ. Spelar inte så stor roll om man kan systemet eller inte för det framgår alltid tydligt i programmet hur status är och vad som händer vid X poäng eller Y poäng.
Himla pedagogoiskt och enkelt för oss tv-tittare.

Det som är mest annorlunda är nog att de inte drar ut på avsnitten utan kör stenhårt med avsnitt varje dag och det är livesändningar!!

Vad var det dokussåpan hette nu igen....

Ja just det, fotbolls-VM.

:-)

Inga kommentarer: