torsdag, juni 11, 2009

Kommer osööökt tänka på min far

Grillpalatset, Huddinge

Dörren till Grillpalatset öppnas och en man ~40 iklädd skinnjacka kliver in. Han snubblar på tröskeln och faller framstupa i golvet. Han ställer sig upp, stönar och tittar upp på de närvarande som förvånat stirrar på honom för att se om han gjort sig illa.
Mannen: Nä, jag går nog ut igen.
Han går ut genom dörren, rundar grillen och försvinner sedan lämnandes personal och gäster i en förvånad tystnad.

Källa: http://tjyvlyssnat.se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag får direkt känslan av att han gör som farsan gjorde när han en vintrig dag körde rätt ut på en åker uppe i Strömstad. Rätt lustigt faktiskt eftersom på morgonen hade han förbarmat sig över knäppskallar som halkar när de går till bilen men sedan kör de som om det vore högsommar. Vi hade byggt på någon hiss, minns inte riktigt vilken, tror hotellet. Vi är på väg ut från Strömstad och närmar os europaväg sex. Ni vet, den tungt trafikerade, därav är det sådana där "BRR-BRR"-streck i vägen så man skall känna att det fan-i-mig är dags att bromsa annars smäller det! Jag satt och lyssnade på Lindeman då jag hör farsan smått börja "waila" likt Idol-Amanda...

SWOOOOSH - bilen Lättar.
BAM BAM BAM - bilen tar mark och åkerns stolpar lämnar sina visitkort.
PFFffss - Det blir tyst och stilla.

Vi konstaterar att vi åkte rätt över E6:an utan att modifiera om någon av de tusen lastbilar som kör förbi i timmen. Inte heller lyckades vi fälla vägskyltarna som var fastgjutna i backen med tre stora stålben. Men vi lyckades underhålla alla som befann sig på Shellmacken 50 meter bort.

Farsan höjer upp bilen och knagglar sig fram på åkern, tar sig upp på traktorvägen och till sist på E6:an.

"Då kör vi väl till macken för att kolla skador" säger jag.
"Ja visst" svarar farsan och kör förbi Shellmacken.
"Men men..?"
"Nä, vi kör till nästa istället så kan vi känna och lyssna lite på bilen först" svarar den vise fadern.

Att svänga in och visa upp sig på den närmsta macken där alla just sett vad som hänt; nä nä, det hade inget alls med saken att göra. Snarare var det så att det var väldigt kul att se deras miner när vi körde förbi. I vår fantasi då alltså.. :-)

1 kommentar:

Bege sa...

Jag fick mail om "vadå höja bilen?".

Citroen är en fantastisk bil som har hydrauliska dämpare. Man kan även ställa in höjden på bilen. I högsta läget kan man således köra SAKTA i ganska eländig terräng. Citroen är en fantastisk bil. Eller åtminstone var.. Nu är den som vilken annan bil som helst. Dvs billig med skit men betalar du extra får du götti-gött-gött...
(som förr var standard).